Keříčková, lahůdková (chřestová) tykev. Plody jsou válcovité až kyjovité, v technické zralosti zelenavě bílé až žlutobílé, v botanické zralosti žluté až krémově žluté. Dužnina je žlutobílá, hustá, šťavnatá. Průměrná hmotnost plodů je 1,5 kg. Vegetační doba je 70 dnů, ze 100 m2 lze sklidit 600 - 650 kg plodů. Sklízíme postupně od července do září mladé plody nebo plody v technické zralosti, které můžeme upravit na tykvové zelí nebo přívařky. Spon 120 x 80 cm, 100 x 100 cm.
Hnojení: | N 150 - 200 kg N / ha |
|
P 100 kg P2O5 / ha |
|
K 150 - 200 kg K 2O / ha |
HTS | 170 - 280 g |
v 1 g | 4 - 8 semen |
|
|
Tykvím se nejlépe daří na středně těžkých, humózních půdách, dostatečně zásobených živinami. Podle možnosti je zařazujeme do první tratě. Vyžadují slunečné polohy chráněné před silnými větry. Nejvhodnější je přímý výsev v půlce května.