Žampióny se svým složením blíží masu a zelenině. Jsou bohaté na bílkoviny, vitamíny zejmena skupiny B, mají vyšší obsah draslíku a biologicky aktivních látek - tedy strava moderního člověka. Jsou vhodnou součástí redukčních diet, neboť jsou chudé na energii. Konzumace žampiónů je doporučována odborníky z důvodu vysoké schopnosti čištění lidského organismu.
Použití:
Neprorostlý žampiónový substrát ukládáme do prostředí, kde se pohybuje teplota 20 - 24 stupňů C. Při této teplotě substrát proroste myceliem za 18 - 20 dnů. Je-li substrát prorostlý, voní houbami a je v něm vidět bílošedé mycelium, poté povrch substrátu nakypřete ( např. vidličkou ) do hloubky cca 2 cm a lehce urovnejte a pokryjte kostkou krycí zeminy. Zemina musí být po celý pěstební cyklus vlhká tak, že při zmáčknutí v ruce vytlačíme minimálně pět kapek vody. Pokrytou kostku udržujeme opět v teplotě 20 - 24 stupňů C. Krycí zeminu zaléváme, aby povrch neosychal, ale voda neprotékala až do substrátu. Když podhoubí proroste do 2/3 objemu krycí zeminy, zeminu prohrabte, poté necháme kostku ještě 3 dny v teplotě 20 - 24 stupňů, rozhrabaná mycelia srostou. Kostku přeneseme do teploty 14 -18 °C a přestaneme zalévat. Asi za týden se objeví první drobné houby. Ty začínáme zalévat mají-li velikost 1 - 2 cm. Stejný postup následuje u dalších vln, kterých bývá 5 - 6, přibližně v sedmidenních intervalech. Při sklízení plodnice vykrucujeme, neodřezáváme. Žampion nepotřebuje po celý cyklus světlo.
Výrobek Bacti LA obsahuje volně se v přírodě vyskytující bakterie a enzymy, které nastartují biodegradační proces - přestanou se vytvářet usazeniny a krusty. Výsledkem je úplné rozložení suchých či tuhých extramentů hromaděných i několik let a zamezí opětovnému usazování.
složení: N 8 %, P 4 %, K 7 %
Guáno je čistě přírodní surovina, vzniklá mineralizací ptačího trusu na pobřežích Jižní Ameriky. Vzhledem ke svému složení je po staletí využívána místními obyvateli v zemědělství jako vynikající přírodní hnojivo.