MARŠÁLUS SM - tepelně ošetřené osivo pro klíčení v extrémních teplotách. Speciální ošetření osiva poruší tepelnou dormanci i fotodormanci a umožní osivu klíčit při vysokých teplotách i ve světlých nebo tmavých podmínkách. V podstatě se jedná o jakousi „formu předklíčení“ osiva salátu. Optimální teplota pro klíčení osiva salátu je 15oC. Vzhledem k v poslední době častějšímu výskytu extrémně vysokých teplot nejen v letních, ale i jarních měsících se můžeme čím dál více setkávat s horší vzcházivostí výsevů salátů. Osivo jsme upravili technologií, která se doposud běžněji používala jen v jižních zemích jako je jih Itálie, Španělsko a Portugalsko.
Speciální ošetření osiva poruší tepelnou dormanci i fotodormanci a umožní osivu klíčit při vysokých teplotách i ve světlých nebo tmavých podmínkách. V podstatě se jedná o jakousi „formu předklíčení“ osiva salátu. Optimální teplota pro klíčení osiva salátu je 15oC. Vzhledem k v poslední době častějšímu výskytu extrémně vysokých teplot nejen v letních, ale i jarních měsících se můžeme čím dál více setkávat s horší vzcházivostí výsevů salátů. Osivo jsme upravili technologií, která se doposud běžněji používala jen v jižních zemích jako je jih Itálie, Španělsko a Portugalsko.