Název této rané odrůdy tyčkového rajčete vychází z tvaru a velikosti jeho plodů. Ten je opravdu jahodový s typickým žebrováním. Plody o hmotnosti 16 – 20 g jsou výtečně sladké chuti, ale přitom dlouhodobě skladovatelné a velmi odolné k praskání. Jahodo vytváří větvený vijan plodů s násadou 16 a více plodů na vijanu. Je určeno především ke sklizni jednotlivých plodů. Jedná se o výnosné rajče, které netrpí předčasným opadem plodů. Vhodné pro pěstování na poli, ve folníku i ve skleníku.
Rajčata jsou náročnou kulturou vyžadující pečlivou agrotechniku.
Vyžadují teplou a chráněnou lokalitu. Půdu na podzim vyhnojíme chlévskou
mrvou. Při předpěstování sadby provádíme výsev v březnu. Ve stadiu
začátku tvorby pravých listů rostliny přepikýrujeme. Do nevytápěných
rychlíren vysazujeme v druhé polovině dubna, ven na záhon po 15. květnu,
3 - 4 rostliny na m2.
Tyčkové odrůdy během vegetace vysazujeme k opoře a odstraňujeme boční výhony z úžlabí listů.
Zajistíme
pravidelnou zálivku v delších časových intervalech. Největší potřeba
vody nastává v době tvorby plodů, menší potřeba vody je při zrání plodů.
Zaléváme vždy po sklizni, abychom snížili nebezpečí praskání plodů.
Výhodná je zálivka podmokem.
Hnojení: | N 120 kg N / ha |
|
P 100 kg P2O5 / ha |
|
K 130 kg K 2O / ha |
HTS | 3,2 g |
v 1 g | 311 semen |