Skutečná novinka poslední doby. Slupka těchto rajčat je fialovo černá. V době zrání se spaodní část vybarvuje do červena, vrchní část plodu zůstává černá. Dužina šťavnatá, tmavo červená.
Rajčata jsou náročnou kulturou vyžadující pečlivou agrotechniku. Vyžadují teplou a chráněnou lokalitu. Půdu na podzim vyhnojíme chlévskou mrvou. Při předpěstování sadby provádíme výsev v březnu. Ve stadiu začátku tvorby pravých listů rostliny přepikýrujeme. Do nevytápěných rychlíren vysazujeme v druhé polovině dubna, ven na záhon po 15. květnu, 3 – 4 rostliny na m2. Tyčkové odrůdy během vegetace vysazujeme k opoře a odstraňujeme boční výhony z úžlabí listů. Zajistíme pravidelnou zálivku v delších časových intervalech. Největší potřeba vody nastává
v době tvorby plodů, menší potřeba vody je při zrání plodů. Zaléváme vždy po sklizni, abychom snížili nebezpečí praskání plodů. Výhodná je zálivka podmokem.
HTS: 3,2 g
V 1 g: 311 semen
Výsev: březen – duben
Sklizeň: červen - říjen
Hnojení: | N 120 kg N / ha |
|
P 100 kg P2O5 / ha |
|
K 130 kg K 2O / ha |
HTS | 2,6 g |
v 1 g | 390 semen |