Velmi výnosná pozdní odrůda pastináku. Vyznačuje se produkcí vyrovnaných dlouhých kořenů s velmi dobrou skladovatelností. Kořen je vhodný pro trh, konzervaci, sušení i mražení. Při správné technologii sušení a mražení si zachovává krémově bílou barvu. Vegetační doba je 210 – 220 dní.Přímý výsev III-IV, sklizeň IX-X.
Pastiňák je zatím méně používanou zeleninou, pěstuje se pro kořeny, které se vzhledově velmi podobají petrželi, chutí připomínají mrkev. Ve srovnání s mrkví však obsahují více vitamínu C – 180 mg na 1000 g – a méně provitamínu A, z dalších vitamínů pak obsahují vitamín E a B 12. Pastiňák je plodinou druhé tratě, pěstitelsky nenáročný. Vyhovuje mu vlhčí prostředí, daří se mu i ve vyšších polohách, snáší i mírné zastínění. Vyžaduje hluboké hlinitopísčité půdy s dostatkem humusu, čerstvé hnojení působí nepříznivě na skladovatelnost. Sejeme brzo na jaře do řádků 30 cm vzdálených, v řádku jednotíme na 4 – 7 cm. Sklízíme na podzim, dobře přezimují na záhoně.