Lusk této středně rané odrůdy neobsahuje pergamenovou vrstvičku a je určen ke konzumaci celých lusků, vaření i k nakládání. Zrno má světlezelenou barvu. Vyséváme v březnu až v dubnu do hloubky 4 – 5 cm.
Hrách setý je nenáročný na půdu, nejlépe se mu daří v lehkých hlinitých půdách. Řadíme jej do 2. – 3. tratě po okopaninách, zeleninách a obilovinách. Půdu přihnojujeme podle potřeby fosforečnými a draselnými hnojivy. Výsev hrachu provádíme brzy na jaře, nejlépe v druhé polovině března až začátkem dubna. Vyséváme na připravený pozemek do řádků vzdálených 15 – 30 cm, po jednotlivých zrnech 4 – 6 cm od sebe. Seje se 1 až 1.2 mil. klíčivých semen na hektar. Spotřeba osiva je 200 – 250 gramů na 10 m². Sejeme do hloubky 5 – 7 cm. Po vzejití udržujeme porost v bezplevelném stavu. Ze škůdců hrachu je nejvýznamnější mšice – kyjatka hrachová, kterou při větším výskytu ničíme postřikem přípravku Pirimor nebo Decis.