Kolekce PRO MLSNÉ JAZÝČKY. Fazol zahradní. Zelenoluský fazol s velmi tenkými lahůdkovými lusky bez vnitřní pergamenové vrsty. Jedna z nejdelikátnějších francouzských odrůd, chuť těchto lusků nejlépe vynikne, když je podusíme na másle a jemně osolíme. Špetka muškátového oříšku a pár kapek citronu „zakulatí“ výsledné dílo.
Fazol je teplomilná rostlina vyžadující pro své pěstování teplejší polohy se záhřevnými, lehčími až polotěžkými půdami. V osevním postupu ho zařazujeme do třetí tratě. Vyséváme, když teplota půdy neklesá pod 10°C a půda je dostatečně zásobena vláhou, což v praxi bývá od 1. dekády května do poloviny června. Postupným výsevem až do konce června můžeme prodloužit dobu sklizně. Důležitá je hloubka setí - 4 až 7 cm u fazolu keříčkového, 6 až 8 cm u fazolu tyčkového. Kultivujeme jenom do počátku kvetení, pozdější zásah do porostu zapříčiňuje sprchávání květů a negativně působí na zdravotní stav. Závlaha do počátku květu a v suchých letech zvyšuje výnos lusků.